Cornulete fragede

de amalia01 in Prajituri, 23 Dec 2014 | 5609 vizualizari

 

O reteta mostenita de la bunica, imbunatatita si modernizata...

 

INGREDIENTE

  • 250 margarina Rama mit butter
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg smantana
  • 600 g faina
  • 2 lgt otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • dulceata
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se framanta un aluat consistent si fraged, care se lasa 20 minute la frigider.

Se imparte in 3 bucati si fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie subtire. Se taie in triunghiuri , pe care asezam dulceata amestecata cu nuca si se ruleaza. Se aseaza cornuletele pe hartie de copt in tava si se baga in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 35 de minute.

Se lasa pana se rumenesc usor, apoi se scot si se pudreaza cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca